Jag har uppgraderat mina lampor till smart belysning

datorer med ledljus

Betalt samarbete

Idag ska jag berätta om något som jag tycker är väldigt kul! Jag har precis införskaffat smart belysning till mitt hem och jag måste säga, det är den bästa investeringen jag gjort på länge! Som en 25-årig tjej som gillar att hålla mig uppdaterad med den senaste tekniken, kände jag att det var dags att uppgradera mina ljuskällor. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk i början. Jag menar, hur smart kan en lampa egentligen vara? Men efter att ha använt den smarta belysning i några veckor nu, kan jag säga att jag är helt såld! Jag känner mig som en riktig tekniknörd när jag kan styra mina lampor med min röst eller genom en app på min mobiltelefon. Det var faktiskt en nära kompis till som jag blev tipsad av om detta, då hon och hennes kille hade införskaffat det till sin lägenhet. Hennes kille är snäppet mer tekniknörd än vad jag är så han hade självklart letat upp den bästa smarta belysningen som finns på marknaden. Nu har jag såklart inte testat alla, men jag kan inget annat än att hålla med honom. Jag köpte min smarta belysning från Somfy och jag kan inte vara mer nöjd!

Installationen av lamporna var superenkel. Jag behövde inte ens ringa min pappa för att få hjälp, vilket är något jag vanligtvis måste göra när jag ska fixa saker i hemmet. Allt jag behövde var en Wi-Fi-anslutning och en smartphone. Det tog mig bara några minuter att installera appen och lägga till mina nya lampor. En av mina favoritfunktioner är möjligheten att ställa in mina lampor på ett schema. Jag kan ställa in dem att tända och släcka vid specifika tider på dagen, vilket verkligen hjälper mig att spara energi. Jag behöver aldrig oroa mig för att jag glömmer att släcka lampan när jag går ut ur rummet, eftersom jag kan göra det från min telefon. Det är verkligen en livräddare för en glömsk person som jag!

Några riktigt bra fördelar

En annan funktion som jag älskar är röststyrning. Jag kan säga ”Hej Google, tänd lampan i vardagsrummet” och min smarta belysning lyder mig. Det är som att ha en personlig assistent, fast en som bara behöver höra min röst för att utföra uppgifter. Det är verkligen coolt! Men det är inte bara funktionaliteten som jag älskar med den smarta belysningen. Lamporna ser också riktigt snygga ut! Jag har valt olika färger på mina lampor, så jag kan ändra stämningen i rummet beroende på mitt humör. Om jag känner mig stressad, kan jag ställa in lamporna på en mjuk blå färg för att skapa en avslappnande atmosfär. Om jag ska ha en fest, kan jag sätta på en blinkande disco-läge. Det är verkligen kul att kunna experimentera med olika ljuseffekter. Sist men inte minst, har jag upptäckt att min smarta belysning hjälper mig att sova bättre. Genom att ställa in mina lampor att gradvis dimmas ner på kvällen, hjälper det mig att slappna av och förbereda mig för sömn. Och på morgonen kan jag ställa in lamporna att gradvis ändras till en mer intensiv ljusstyrka för att hjälpa mig att vakna upp på ett naturligt sätt. Det är som att ha min egen soluppgång i mitt sovrum varje morgon!

Jag måste också nämna att Somfys smarta belysning är väldigt prisvärd. Det är verkligen inte dyrt att uppgradera ditt hem till smart belysning. Och när du väl har gjort det, kommer du att fråga dig själv hur du klarade dig utan det.

Så om du funderar på att uppgradera din belysning, så kan jag verkligen rekommendera alla att göra det. Det är enkelt att installera, enkelt att använda och det ger så mycket mer än bara en vanlig lampa. Och vem vet, du kanske också kommer att känna dig som en tekniknörd när du kan styra dina lampor med din röst eller appen på din telefon. Jag har såklart varit inne och kikat mer på deras hemsida och det finns en rad olika lösningar man kan införskaffa för att uppgradera sitt smarta hem, ni måste kika in det!

Fler av mina inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *