Kläder i linne är det hållbara valet i sommar!

Linnekläder

Betalt samarbete

Hållbart och mångsidigt

Kläder i Linne har varit inne i urminnestider och jag förstår verkligen varför materialet aldrig blir omodernt. Inte bara är materialet i sig underbart att bära på kroppen men även ett hållbart alternativ till syntetiska tyger. Linnekläder har länge varit en favorit bland modeentusiaster och stilmedvetna människor, men vad är det som gör linne så speciellt? Förutom dess svala och bekväma känsla är linne en av de mest hållbara fibrerna att producera och använda.

Varför är linne så hållbart?

Många undrar varför just linne är ett hållbart alternativ och varför det borde vara ett självklart val för de som letar efter svala och härliga tyger. Linne kommer från linväxten, vilket gör tyget till en naturlig fiber. Vid tillverkning av linne används minimalt med vatten och kemikalier, till skillnad från tillverkning av syntetiska fibrer som kan kräva stora mängder vatten och farliga kemikalier. Linne är också ett material som är lätt att underhålla och som håller länge, vilket gör det till en hållbar investering för din garderob.

Varför är linne så mångsidigt?

Jag tycker att plagg tillverkade i linne är otroligt mångsidiga. Linneklänningar, linneskjortor och linnebyxor kan användas för både vardag och fest, och kan enkelt stylas på olika sätt för olika tillfällen. En enkel linneklänning kan exempelvis bäras med sneakers och en denimjacka för en avslappnad look, eller med klackar och smycken för en mer festlig look. Tyget klär färger och mönster otroligt bra vilket gör att du kan hitta ett brett urval av linneplagg i olika stilar och modeller. På så vis kan du garanterat hitta något som passar i din garderob och för alla tillfällen.

Linnekläder för sommaren

Jag är en så person som har svårt för värme. Sommarvärmen kan verkligen vara obarmhärtig, och det kan vara svårt att hitta kläder som både är svala och stilrena. Linnekläder är dock ett utmärkt val för sommaren, då linne har en luftig känsla som gör att man kan känna sig sval och bekväm även under de varmaste dagarna. Linne har även en tendens att inte samla på sig dålig lukt vilket är perfekt för oss som ofta svettas när solen står som högst en varm sommar dag. Det finns ju som sagt flera plagg i linne som man kan välja mellan men på sommaren är mina absoluta favorit plagg ett linne set, med shorts och piké och framförallt en linneklänning.

Varför ska du satsa på en linneklänning?

En linneklänning är, enligt mig, det perfekta sommarplagget. Den lätta och luftiga känslan av linnet gör att man kan känna sig sval och bekväm, samtidigt som man ser snygg och stilren ut. Linneklänningar kommer även i olika modeller så att man kan välja om man vill ha en lång, kort, hudnära eller lite mer flygig.

Var kan du hitta de bästa linnekläderna?

På Kandus hittar jag de flesta av mina linnekläder. De har linneklänningar i olika längder och färger, linneskjortor i olika mönster och stilar, och linnebyxor som är perfekta för både vardag och fest. Deras linnekläder är tillverkade av högkvalitativa material och är designade för att vara både snygga och bekväma att bära. Alla deras plagg designas dessutom på deras huvudkontor i Stockholm och endast där. På så vis vet du om att när du köper kläder från Kandus så får du unika plagg i härliga naturmaterial.

Fler av mina inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *