Jag ska köpa en kamin

Betalt samarbete

Som ni förstått vid det här laget är jag mycket intresserad av inredning. Jag älskar hur mycket man kan göra med sina val av inredning och hur de kan förändra ett helt rum. Många gånger behöver man inte göra så mycket för att ändå skapa en känsla av förändring.

Kommer ihåg när jag var yngre och fortfarande bodde hemma hos mamma och pappa. Mamma tycket de var kul att möblera om och inte enbart på respektive rum utan vi bytte även rum sinsemellan. Det kändes som att man fick ett helt nytt rum trots att man hade kvar sina möbler. Men de stod ju på en annan plats och kan kunde välja hur man ville ha de. Givetvis fick vi även nya möbler ibland och då var det extra spännande.

Kanske inget man gör när man bor själv utan då kanske man nöjer sig med att flytta på soffan eller placera om lite krukor och lampor för att uppnå en känsla av förändring. Jag har även börjat bygga upp uppsättningar av olika saker så när säsongerna ändras så byter jag ut lite inredning utifrån vad jag vill uppnå för känsla. Behöver inte vara speciellt dyra saker och eftersom man inte har uppe dem så länge blir de kul när man får byta till dem utan att man har hunnit tröttna.  

Nytt denna vår

Ibland krävs det lite större investeringar och inköp är en ny lampa och där är jag nu. Jag har nämligen bestämt mig för att sätta in en kamin. Både för att det är en snygg inredningsdetalj och den hög mysfaktor men även för att kunna minska på uppvärmningskostnaderna genom att elda upptill min vanliga uppvärmning.  

Därför har jag börjat kolla runt på lite olika alternativ och har insett vilken uppsjö med kaminer det finns. Är en del punkter som man behöver tänka till kring också, som ligger till grund för att kunna välja rätt. Inte bara de praktiska förutsättningarna utan också hur man vill att den ska se ut så den passar in i övriga stilen man har i sitt boende.

Jag har hittat några olika märken och tillverkare som jag tror passar mig bäst och en av mina favoriter är Brunner Kungsbacka. Förutom att de passar min stil har de miljövänliga och energisnåla lösningar som ändå känns klassiska och tidlösa. Har även förstått att dom är en av tillverkarna som har störst siktruta på sina produkter och det  tycker jag ger en fin estetisk vy av elden.  

Får se vilken jag väljer i slutändan. Jag gillar nämligen även stilen som kaminen på bilden har och den skiljer sig lite från hur Brunner designat sin.  Oavsett kommer jag köpa en ”ställning” där jag kan ha veden eller göra en inbyggd hylla där jag kan stapla upp veden. Tycker det blir jättesnyggt att få in träet i inredningen och ger ytterligare ett material i mixen av alla färger och sorter

Jag får se helt enkelt. Behöver få in lite offerter från olika leverantörer och så får vi se vad det landar i för val.

Har ni satt in någon braskamin och i så fall vad har ni valt?

Fler av mina inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *